• SUPERFINÁLE atletický 4-boj
          • SUPERFINÁLE atletický 4-boj

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SUPERFINÁLE atletický 4-boj.

            Super úspech - 3.miesta našich žiakov

            Naši žiaci sa zúčastnili v dňoch 13.6. a 14.6. celoslovenského superfinále v atletickom štvorboji mladších žiakov a žiačok v Šamoríne.

            Šimon Záležák v silnej konkurencii obsadil krásne 3. miesto v celkovom hodnotení a vylepšil si svoje osobné rekordy na 60m a v skoku do diaľky. Emma Kľúčiarová vybojovala 3. miesto v nočnom behu na 400m.

            Ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy, sme na Vás hrdí

        • Modrý gombík
          • Modrý gombík

          • Základná škola Tlmače chce patriť medzi školy priateľské k deťom a tak sa v tomto školskom roku zapojila do iniciatívy UNICEF Škola priateľská k deťom. V rámci nej sa snaží podporiť niekoľko ušľachtilých myšlienok tejto organizácie. Ešte v marci mali žiaci 1., 2. a 3. ročníka zorganizovanú interaktívnu besedu pri príležitosti Svetového dňa vody pod názvom Voda pre každé dieťa. Žiaci sa dozvedeli o nevyhnutnosti vody pre náš život, ako aj o tom, že voda nie je v niektorých kútoch sveta samozrejmosťou. Aj tam smeruje pomoc UNICEF - zabezpečiť vodu na miestach, kde jej niet. V apríli zas žiaci 4. ročníka absolvovali online besedu s pánom Mročom z UNICEF s názvom Jedlo a voda pre každé dieťa, a žiaci 7. a 8. ročníka besedu, v rámci ktorej si pozreli film Pomoc chutí po arašidoch. Môžete si ho pozrieť i vy tu https://www.youtube.com/watch?v=bDp0XKozP8Y . Viac o tejto kampani ako aj o všetkých aktivitách UNICEF-u sa môžete dozvedieť na www.unicef.sk

            Radi by sme túto zmysluplnú prácu organizácie UNICEF podporili aj finančnou zbierkou s názvom Modrý gombík 2022 na pomoc deťom zasiahnutým vojnovými konfliktmi. V čase od 13.6. - 17.6.2022 bude v priestoroch školy pokladnička určená na túto zbierku. Budeme veľmi vďační za akýkoľvek príspevok od každého, kto si váži všetku tú hodnotnú a ľudsky nezmernú aktivitu UNICEF. Naša škola sa vďaka vyššie spomínaným aktivitám a zorganizovanej zbierke Modrý gombík zaradí medzi tie, ktoré sa budú môcť hrdiť označením Škola priateľská k deťom.

            Vopred ďakujeme za každý príspevok!

        • MDD 2022
          • MDD 2022

          • V stredu 1. júna sme oslávili MDD tak, ako sa patrí - hrou a zábavou. Naša škola sa ponorila do rozprávkového lesa, kde sa nemožné stalo možným. Učitelia sa švihnutím čarovného prútika zmenili na rozprávkové bytosti.  Deti stretávali po chodbách Pipi Dlhú Pančuchu, víly, čarodejnice, indiánov, pirátov, Ferda mravca, či vodníka a iné rozprávkové postavy.

            V úvode dňa nás čakal prechod balónovou bránou, ktorá nás preniesla do sveta fantázie. V nej sa snúbil šport so zábavou, výtvarným umením a bystrím rozumom. Deti absolvovali 13. stanovíšť, kde si vyskúšali svoje športové schopnosti - napr. skákanie s Pipi Dlhou Pančuchou, švihadlové spútanie  pirátom,  atletické zápolenie s Lolkom a Bolkom.  Vedomosti  z oblasti poznávania hradov a zámkov preverili hradná pani s Maruškou. Zúbková víla skontrolovala či deti ovládajú zubnú hygienu a starostlivosť o svoje zúbky. Vydýchnuť nám nedali ani hasiči, ktorí pripravili pre deti zábavné aktivity s vodou. Deti odchádzali zo stanovíšť nielen s dobrou náladou, ale aj s rozprávkovými grošmi, ktoré už tradične použili na tržnici, kde si za svoje super výkony kúpili niečo pekné na pamiatku. Aby nám nebolo zábavy málo, navštívili nás aj sokoliari Aquila z Bojníc, ktorých vtipné, ale i náučné vystúpenie zožalo úspech u malých aj veľkých.  Prostredníctvom interaktívneho vystúpenia sme sa zoznámili s dravcami našich lesov a získali cenné vedomosti z oblasti sokoliarstva.

            Sme radi, že 1. júna sa po našej škole rozliehal smiech a na tvárach detí žiaril úsmev. Pretože nie je nič krajšie ako vidieť šťastné a spokojné deti.

            PaedDr. Katarína Nichtová Dojčanová