• Krajské kolo v MIDIcoolvolley
          • Krajské kolo v MIDIcoolvolley

          • V utorok dňa 14. 5. 2024 sme sa po týždni vrátili do haly T18 v Leviciach, kde sa konalo už krajské kolo v MIDIcoolvolleybale. Stretlo sa tu 5 najlepších mužstiev z celého Nitrianskeho kraja.  

            Keďže sa nám minulý týždeň zranil jeden z najlepších hráčov, bolo naše mužstvo oslabené, čo značne ovplyvnilo výsledok. Zápasy to boli celkom vyrovnané. Ale šťastie sa od nás trochu odvrátilo. Podarilo sa nám vyhrať len jeden zápas. Ďalšie tri zápasy proti športovým školám sme tesne prehrali.

            Naši žiaci bojovali, ako najlepšie vedeli, za čo si vybojovali 4. miesto. Ďakujeme im za výbornú reprezentáciu našej školy ako aj okresu Levice.

        • Slávik Slovenska 2024
          • Slávik Slovenska 2024

          • O tom, že telo je sýtené jedlom a duša piesňou, ste už asi počuli. Nuž, duše našich mladých spevákov neustále túžia nôtiť si nejakú "tú našu". A našli sa aj odvážlivci, ktorí sa vybrali zaspievať priamo pred odbornú porotu do ZUŠ v Leviciach. Tam totiž prebiehalo okresné kolo súťaže v speve ľudovej piesne Slávik Slovenska 2024.

            10.5. to hneď v troch vekových kategóriách "rozbalili" na plné hlasivky tieto naše žiačky:

            1.kat. Nina Dingová II.B

            2.kat. Lenka MIhálová VI.tr.

            3.kat. Natália Herczegová IX.A

            V silnej konkurencii sa podaril aj nádherný úlovok a to hneď po prvýkrát Ninke Dingovej, ktorá očarila porotu natoľko, že sa rozhodli ju nominovať do krajského kola z 1. miesta. Lenka a Natálka získali cenné skúsenosti, ktoré určite zúročia v ďalších rokoch, keďže obe sú nadšené nositeľky folklórnych tradícií.Dievčatá, držíme vám všetkým palce!

        • Súťaž ku Dňu matiek
          • Súťaž ku Dňu matiek

          • O výnimočnosti osoby mamy sa už veľa popísalo. Tentokrát ale poukážeme na to, že naše deti si vedia uctiť mamu netradičným spôsobom. Zamysleli sa nad výnimočnosťou mamičiek tak, že svoje myšlienky premenili na krásne básničky. Svojimi dielkami sa zapojili do súťaže pri príležitosti Dňa matiek.

            Ich vlastná literárna tvorba bola ocenená organizátorom – Slovenským pedagogickým nakladateľstvom a to tak, že básne im uverejnilo vydavateľstvo Mladé letá v spoločnom zborníku. Básničky boli zaslané zo všetkých kútov Slovenska. V knihe Pre najlepšiu mamičku nájdeme aj básne našich žiačok - Sandry Fedorsovej, Sarah Jasmine Nayak a Martiny Hajnovičovej. K tomuto úspechu im srdečne gratulujeme a veríme, že písať a literárne tvoriť neprestanú.

        • Obvodné kolo v MIDIcoolvolley (1. miesto)
          • Obvodné kolo v MIDIcoolvolley (1. miesto)

          •  

            Dňa 9. 5. 2024 sa v športovej hale v Leviciach konalo obvodné kolo v MIDIcoolvolley (volejbal) žiakov ZŠ. Hneď v prvom zápase sme sa stretli s top favoritom skupiny ZŠ Pri Podlužianke 6, Levice, ktorý sa už niekoľkokrát zúčastnil celoslovenského finále. Naši žiaci začali veľmi opatrne, o čom svedčil aj výsledok prvého setu, ktorý sme vysoko prehrali. Potom sa už naši chlapci rozohrali a išlo všetko tak, ako bolo natrénované. V druhom sete sme otočili zápas a vyhrali ho. Rozhodlo sa teda až v treťom sete, ktorý sme s prehľadom vyhrali. Hneď na to nás čakal druhý súper KSŠ sv. V. de Paul Levice. Bol to celkom iný zápas ako ten prvý, ale úroveň mal vysokú. Aj tu naši žiaci ukázali svoje kvality a vyhrali. Víťazstvom v obvodnom kole sme postúpili priamo na krajské kolo. Našu školu reprezentovali Samuel Čekme, Adam Čižmár, Filip Jašek, Marcus Kováč, Miroslav Straka, Filip Švaral a Mathias Žembery. Práca našich telocvikárov Petronely Havranovej a Miroslava Straku priniesla svoje ovocie. Žiaci odchádzali spokojní a plní zážitkov. Na záver ich čakala odmena v podobe malého občerstvenia.

        • Návrat k Tlmačskému polmaratónu
          • Návrat k Tlmačskému polmaratónu

          • V sobotu dňa 4. 5. 2024 sa v našom meste konal už 41. ročník Tlmačského polmaratónu. V rámci tohto bežeckého sviatku sa v našom meste konali detské behy, ktoré zabezpečovali učitelia z našej základnej školy. Za slnečného počasia sa v jednotlivých kategóriách od najmenších až po 9. ročník postupne predstavilo 140 detí.

            Keďže na našej škole už niekoľko rokov funguje atletický klub pod vedením Petronely Havranovej, Miroslavy Moravčíkovej a Miroslava Bátovského, nebola núdza o dobré výkony. Žiaci našej školy sa v silnej konkurencii nestratili a mnoho z nich obsadilo pódiové umiestnenia.

            V jednej kategórii dievčat si to medzi sebou vo finiši rozdali sestry Klučiarové. Zvlášť sme hrdí na to, že ich sestra Emma Klučiarová a Oskar Moravčík (obaja 8. ročník) bežali 10 km beh.

            Dokonca sa po prvýkrát stalo aj to, že Romano Jančo, žiak 9. ročníka bežal hlavný pretek a to polmaratón. Tento talentovaný chlapec s prehľadom zabehol vzdialenosť 21,098 km a to pod 2 hodiny. Ďakujeme všetkým žiakom za reprezentáciu našej školy a mesta ako aj našim učiteľom za zabezpečenie nerušeného priebehu preteku.

        • Náš ovocný sad a Deň Zeme
          • Náš ovocný sad a Deň Zeme

          • Niekedy je dobré učiť trochu inak. Pripomínať dôležité a prispieť svojou troškou k lepšiemu. A tak aj naši žiaci dostali príležitosť starať sa o ovocný strom, ktorý si- ako trieda- vybrali v novovysadenom ovocnom sade v areáli základnej školy. Svoj strom budú polievať, okopávať, poskytnú mu humus a on sa im odvďačí za starostlivosť ovocím svojho druhu. Vzhľadom na to, že Deň Zeme bol upršaný a mokrý, žiaci absolvovali aktivity v triedach so svojimi triednymi učiteľmi. Veríme, že všetky informácie a vzťah k prírode im otvorí cestu k zdravšiemu a čistejšiemu životnému prostrediu.

        • Okresné kolo školského pohára SFZ dievčat
          • Okresné kolo školského pohára SFZ dievčat

          • Po postupe z obvodného kola čakalo dnes naše dievčatá okresné kolo. Stretli sa tu štyri mužstvá z toho len naša škola nebola priamo z Levíc.

            Hneď prvý zápas naše dievčatá zvládli bravúrne, keď vyhrali 7:0. Druhý zápas bol predčasným finále, pretože sme sa stretli s KSŠ Saratovská Levice. Bol to súper, s ktorým sme sa stretli v obvodnom kole a vtedy sme prehrali 1:0. Tentokrát sme taktiež po bojovnom výkone prehrali o jeden gól a to 2:1. Posledný zápas sme opäť vyhrali najtesnejším výsledkom 1:0.

            Na základe týchto výsledkom sme nakoniec obsadili 2. miesto. Ďakujeme našim dievčatám za super výkon o ktorý sa zaslúžili:: Viktória Brumlovská, Tamara Červenáková, Sofia Hercová, Emma Hrnčiarová, Ivana Jašeková, Lenka Klučiarová, Lucia Klučiarová, Rebeka Mojková, Simona Záhorská.

        • Hviezdoslavov Kubín 2024
          • Hviezdoslavov Kubín 2024

          • Pavol Országh Hviezdoslav - známe meno slovenskej literatúry - sa nám aj tento rok pripomenul prostredníctvom poézie a prózy, ktorú interpretujú tí najmenší, ale i dospelí recitátori. Cesta je to neľahká, pretože hodnotiaca porota zvažuje pri výbere tých najlepších nielen vhodný výber textu, ale aj autentický umelecký prednes a mnoho ďalších "drobností".Všetky tieto atribúty sa v tomto školskom roku najlepšie podarilo zúročiť našej najmladšej účastníčke, Sandre Fedorsovej z II.B triedy, ktorá cez školské, obvodné a okresné kolá postúpila až do krajského kola v Nových Zámkoch. Sandra súťažila v 1.kategórii prednesu poézie a hoci si tento rok nesiahla na najvyššie priečky, získala si sympatie poroty svojou bezprostrednosťou. Tešíme sa, že na našej škole nám vyrastá nový talent, ktorý je odhodlaný na sebe naďalej tvrdo pracovať a preto jej budeme držať palce aj v budúcom školskom roku.