• BRÁNA JAZYKOV OTVORENÁ NA GYMNÁZIU JANKA KRÁĽA V ZLATÝCH MORAVCIACH
          • BRÁNA JAZYKOV OTVORENÁ NA GYMNÁZIU JANKA KRÁĽA V ZLATÝCH MORAVCIACH

          • Príznačný názov, ktorý si Gymnázium Janka Kráľa zvolilo pre svoju súťaž, je nielen titulom Komenského pedagogického spisu, ale symbolicky predstavuje jednu zo vstupeniek do sveta vzdelaných ľudí. Tú vstupenku získavajú všetci žiaci, ktorí sa zúčastnia súťažnej aktivity konanej pri príležitosti Európskeho dňa jazykov.

            Brána jazykov je každoročne otvorená pre žiakov základných škôl. V tomto školskom roku sa súťaž konala 25.9.2023 a privítali na nej trojčlenné družstvá z blízkeho aj vzdialeného okolia.

            V exteriéri školy podľa pripraveného harmonogramu prechádzali súťažiaci 18 stanovišťami, na ktorých riešili úlohy v anglickom, nemeckom alebo v ruskom jazyku so zameraním na európske kultúrne poznatky. Zadania boli formulované hravou formou (priraďovanie, vyfarbovanie, riešenia krížoviek, či interpretácia piktogramov a iných znakov),ktoré preverili nielen ich jazykové zručnosti, ale aj postreh, rýchlosť, jazykový odhad a tímovú spoluprácu.

            Našu školu tento rok reprezentovalo družstvo v zložení: Zoja Mária Kovácsová, Margaréta Vančová a Filip Švaral, všetci žiaci 9.A triedy. Z 26 zúčastnených tímov napokon skončili na 17.-18.mieste. Gratulujeme!